Recepty Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou
Roastbeef s pečenými bramborami a domácí tatarkou

 | Obtížnost: snadné |
 | Počet porcí: 4 |
 | Doba přípravy: 30 minut |
 | Doba vaření: 50 minut |
Ingredience
Ingredience
Roastbeef:
1 kg květové špičky
800 g brambor
200 g mrkve
rozmarýn
2 ČL dijonské hořčice
2 ČL olivového oleje
pár kapek worcestrové omáčky
Na domácí tatarku:
100 g majonézy
1 najemno nasekaná šalotka
najemno nasekaná pažitka
šťáva z půlky citronu
2 najemno nasekané kyselé okurky
1 PL láku z okurek
petrželka na posypání
Postup přípravy
Postup
Maso osušíme a svážeme provázkem, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi ze všech stran. Pak přendáme do pekáčku a pozvolna pečeme při 140 °C, dokud teplota v mase nedosáhne 60 °C, resp. asi o tři až pět stupňů méně, protože maso po vyndání z trouby ještě dojde.
Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na osminky, oloupanou mrkev na kolečka. Rozložíme na plech, zakapeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem a posypeme najemno nasekaným rozmarýnem. Pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 20 minut.
Mezitím si připravíme tatarskou omáčku. Majonézu smícháme s okurkami, šalotkou a najemno nasekanou pažitkou. Dobře osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Maso nakrájíme na tenké plátky (ideálně po úplném vychladnutí) a podáváme s pečenými bramborami a domácí tatarkou. Nakonec zasypeme petrželkou.