Recepty PEČENÁ HUSÍ STEHNA NA TYMIÁNU A TEPLÝ SALÁT Z ČERNÉ ČOČKY
PEČENÁ HUSÍ STEHNA NA TYMIÁNU A TEPLÝ SALÁT Z ČERNÉ ČOČKY

 | Obtížnost: střední |
 | Počet porcí: 4 |
 | Doba přípravy: 50 minut |
 | Doba vaření: 140 minut |
Ingredience
4 husí stehna (nebo celá husa)
čerstvé snítky tymiánu
200 g černé čočky Beluga nebo drobné zelené čočky
2 šalotky
1 mrkev
100 g řapíkatého celeru (oloupaného)
2 rajčata (spařená a oloupaná)
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce balzamikového octa
sůl, pepř
Postup přípravy
Husí stehna si osolíme, posypeme lístky čerstvého tymiánu
a necháme při pokojové teplotě hodinu odpočívat.
Poté stehna položíme na rošt, pod který dáme plech, aby měla kam
odkapávat šťáva vypečená z husího masa. Vše vložíme do trouby
nastavené na režim Střední vlhkost / Vysoká vlhkost 130 °C
a na čas 2 hodiny 20 minut.
Než bude maso hotové, připravíme si čočkový salát. Čočku
propereme, dáme do studené vody a vaříme do měkka přibližný čas je 20−30 minut.
Jakmile bude uvařená, scedíme ji a trochu vody
si necháme stranou.
Na másle opečeme na jemno nakrájenou mrkev, celer a šalotku.
Přimícháme nakrájený česnek, lehce orestujeme a vlijeme
vodu z čočky, kterou jsme si dali stranou. Zeleninu krátce
podusíme a přidáme i samotnou vařenou čočku. Rajčata zbavíme
středů, nakrájíme na kostičky a přihodíme k čočce. Dochutíme
balzamikovým octem, solí a ještě rychle prohřejeme.
Salát podáváme teplý společně s upečenými husími stehny