Recepty PEČENÝ PSTRUH NA BYLINKÁCH S BRAMBORAMI NA SLANINĚ A ZELENINOU V PÁŘE
PEČENÝ PSTRUH NA BYLINKÁCH S BRAMBORAMI NA SLANINĚ A ZELENINOU V PÁŘE

 | Obtížnost: snadné |
 | Počet porcí: 2 |
 | Doba přípravy: 50 minut |
 | Doba vaření: 60 minut |
Ingredience
2 pstruzi, každý o váze 200 g
500 g brambor (varný typ B)
100 g anglické slaniny
½ čerstvé brokolice
70 g hrášku
70 g kukuřice
máslo
čerstvý tymián
čerstvá bazalka
1 citron
olivový olej
sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory si oloupeme, nakrájíme na stejné kousky a nasypeme
do děrované nádoby. Osolíme, promícháme a vložíme
do předehřáté trouby na režim vaření v páře 100 °C, čas
30 minut.
Brokolici rozebereme na růžičky, opláchneme a vložíme jí s hráškem
a kukuřicí do děrované nádoby. Deset minut před koncem vaření
brambor dáme nádobu do trouby na stejný režim.
Pstruhy vykucháme a očistíme od šupin, osušíme a osolíme zevnitř
i zvenku. Do břišní dutiny vložíme kousek másla. V hmoždíři
utřeme lístky bazalky a tymiánu s kapkou olivového oleje. Vzniklým
pestem potřeme pstruhy, přendáme je na plech s pečicím papírem
a pečeme v předehřáté troubě na režim Nízká vlhkost 200 °C, čas
15–20 minut.
Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na kostičky a orestujeme si ji
na pánvi. Jakmile se tuk rozpustí, přihodíme uvařené brambory
a promícháme. Dochutíme solí a pepřem a krátce si jí orestujeme.
Uvařenou zeleninu prohřejeme v jiné pánvi s kouskem másla.
Podle potřeby dosolíme.
Upečeného pstruha servírujeme s bramborami,
zeleninou a citronem.