Recepty KUŘECÍ ROLÁDA S BRAMBORAMI, ŠPENÁTEM A CIBULKOU
KUŘECÍ ROLÁDA S BRAMBORAMI, ŠPENÁTEM A CIBULKOU

 | Obtížnost: snadné |
 | Počet porcí: 4 |
 | Doba přípravy: 50 minut |
 | Doba vaření: 60 minut |
Ingredience
1 celé kuře
300 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
200 g anglické slaniny
50 ml smetany
1 bílek
1 kg brambor (varný typ B)
500 g čerstvého baby špenátu
1 cibule
100 g másla
olivový olej
sůl, pepř
Postup přípravy
Kuřecí stehna si nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme,
přidáme bílek, smetanu, 50 g rozpuštěného másla a vše krátce
promixujeme. Všechny přísady by měly být studené, fáš tak budeme mít
hladší a lépe přilne k masu.
Očištěné kuře si vykostíme a dáme na prkénko kůží dolů,
osolíme a opepříme. Na kuře vyskládáme plátky anglické slaniny
a potřeme masovou fáší. Opatrně si zarolujeme a převážeme
kuchyňským provázkem. Roládu si potřeme zbylým
rozpuštěným máslem a osolíme.
Oloupané brambory nakrájíme na měsíčky a nasypeme je na plech
s pečicím papírem, přidáme nakrájenou cibuli a osolíme. Zakápneme
olivovým olejem a promícháme. Doprostřed brambor položíme
kuřecí roládu, do středu masa zapíchneme teplotní sondu
a dáme do trouby na režim Nízká vlhkost 180 °C, teplotní sondu
nastavíme na 75 °C nebo můžeme péct po dobu přibližně 60
minut. Po upečení si roládu nakrájíme na plátky a do horkých brambor
opatrně zamícháme čerstvý omytý a osušený špenát.