Recepty Tichomořské pojetí salátu caesar
Tichomořské pojetí salátu caesar

 | Obtížnost: snadné |
 | Počet porcí: 6 |
 | Doba přípravy: 10 minut |
 | Doba vaření: 20 minut |
Ingredience
1/2 šálku oleje achiote
1 zmrazený bochník kukuřičného chleba
mořská sůl
2 PL čerstvých nasekaných listů koriandru
DRESINK
1/2 šálku strouhaného sýra Paipa (nebo Grana Padano)
2 PL praženého česneku
2 PL jitrocelového octa (nebo jablečného octa)
1 PL dijonské hořčice
30 g uzeného toyo
1 žloutek
4 PL citronové šťávy
4 PL pomerančové šťávy
1/2 šálku olivového oleje
SALÁT
3 hlavičky římského salátu
mořská sůl
18 velmi tenkých hoblin sýra Paipa
Postup přípravy
Krutony
chléb si nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej zahřejeme, aby byl horký, ale aby se nepřepaloval, přidáme kousky chleba a opražíme je po obou stranách. Posypeme solí a koriandrem. Odstavíme a nadbytečný olej odstraníme ubrouskem.
Dresink
Smícháme sýr, pražený česnek, ocet, hořčici, toyo a žloutek a šleháme, dokud se nevytvoří hladká a jednolitá pasta. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a ještě chvíli šleháme, aby se směs spojila. Průběžně přiléváme olej, aby se vytvořila emulze. Ochutíme podle potřeby.
K dokončení salátu oddělíme listy římského salátu a poklademe je na servírovací talíř, pokapeme je dresinkem, na listy položíme plátek chleba a ozdobíme hoblinkami sýra Paipa.