Náš tým zkušených kuchařů Vás naučí naplno využívat Vaši vysněnou kuchyň, předvedou Vám, jak správně používat jednotlivé spotřebiče a osvětlí Vám všechny jejich funkce. Na našem Showroomu naleznete více než 300 zapojených a plně funkčních spotřebičů značek AEG, Bosch, Electrolux, Miele, Siemens, které jsou pro Vás připraveny k používání. Těšit se tak můžete na příjemně strávený večer, ze kterého si odnesete plno informací, zkušeností i inspirace. Dnes pro Vás máme recepty z kurzu vaření, který proběhl v Praze na Žitenické, tentokrát jsme se zaměřili na vaření v páře se spotřebiči Siemens. | 
|
| |
 | Pečený pstruh na kmíně se zadělávanou kapustou a omáčkou s pažitkou. Budeme potřebovat: celého pstruha 50 g šalotky 50 g slaniny 200 g kapusty 1 lžíce másla vinný ocet 50 g creme fraiche 100 g šalotky 1 lžíce moučkového cukru 500 ml bílého vína 150 g másla 200 ml podmáslí hrst pažitky sůl pepř
|
 | Postup přípravy: Pstruha očistíme od šupin. Pomocí ostrého nože vyfiletujeme a pinzetou vyndáme kostičky ze hřbetní části. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Pečeme na přepuštěném másle. Nejdříve stranou s kůží a pak krátce z druhé strany. Kapustu zbavíme košťálu a blanšírujeme (krátce vaříme) ve vodě. Poté vložíme do vody s ledem - kapusta neztratí zelenou barvu. Šalotku nakrájíme nadrobno a opečeme společně s nakrájenou slaninou do křupava. Kapustu nakrájíme na nudličky a přidáme do směsi slaniny a šalotky. Krátce zarestujeme, osolíme, opepříme zakápneme vinným octem. Na závěr přidáme creme fraiche, který nám kapustu krásně zjemní a směs bude kompaktní. Zbylou šalotku nakrájíme na kostičky a opečeme na přepuštěném másle do sklovata. Zalijeme vínem a redukujeme na 1/3 tekutiny. Osolíme, opepříme, přidáme moučkový cukr. Zalijeme podmáslím a opět svaříme na 1/3. Přidáme na kostičky nakrájené máslo a vše dobře zašleháme až se nám vytvoří hladká kompaktní omáčka. Pažitku nakrájíme nadrobno a na závěr přidáme do omáčky, kterou už nevaříme, aby pažitka neztratila barvu. Můžeme podávat, dobrou chuť!
|
| |
Špekové knedlíky s dýňovým pyré a restovanou hlívou Budeme potřebovat: 14 rohlíků 300 ml mléka 10 vajec 250 g slaniny 3 větší cibule 4 stroužky česneku hrst petržele sůl pepř 1 kg dýně 250 ml smetany 1 dcl vína 250 g hlíva ústřičná hrst pažitky citronová šťáva.
|  |
Postup přípravy: Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečme v troubě předehřáté na 180°C, program horký vzduch, pečeme asi 20 minut. Opečené rohlíky vložíme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce a promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme nesekanou petržel. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova. Přidáme ke směsi rohlíků a dobře promícháme. Tvarujeme knedlíky, které dáme na perforovaný plech, vaříme v páře asi 20 minut. Dýni nakrájíme na kostičky a uvaříme, po uvaření vodu slijeme, přidáme smetanu, sůl, pepř, cukr a trošku vína – dle chuti. Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Hlívu natrháme na kousky a na přepuštěném másle opečeme, osolíme, opepříme a na závěr přidáme nesekanou pažitku.
|  |
| |

| Pečená panenka s červenou čepou a omáčkou z petržele Budeme potřebovat: vepřovou panenku slaninu sůl pepř bylinky červenou řepu med vinný ocet creme fraiche dijonskou hořčici petržel mandle olej olivový citronovou šťávu
|
 | Postup přípravy: Troubu si předehřejeme na 160°C. Panenku potřeme dijonskou hořčicí a zabalíme do slaniny, opečeme na pánvi nebo indukčním grilu z každé strany a vložíme do předehřáté trouby, použijeme pečící sondu, kde si nastavíme vnitřní teplotu panenky na 56°C. Po dosažení této teploty uvnitř masa nás trouba upozorní a panenku vyjmeme. Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Namarinujeme solí, pepřem a medem s bylinkami, vložíme do trouby na program Gril s cirkulací vzduchu, pečeme asi 1 hodinu. Po upečení promícháme s creme fraiche. Petržel zbavíme košťálu a otrháme lístky, přidáme olej, mandle, hořčici, med, sůl, pepř a citronovou štávu. Vše dobře rozmixujeme, aby nám vznikla hustější konzistence. Tato omáčka se hodí k jakémukoliv pečenému masu. Podáváme, dobrou chuť!
|
| |
Veškeré informace o kurzech, kuchyních a elektrospotřebičích zde |
| |
Zajímá Vás ještě něco ohledně našich kurzů vaření? Neváhejte se na nás obrátit ať už telefonicky či prostřednictvím e-mailu a my Vám veškeré dotazy rádi zodpovíme. Jsme dostupní denně, 7 dní v týdnu od 9 - 23 hod.
|
|